Odjel za anglistiku

Festival europske kratke priče 2024

Zadar je, uz Zagreb, i ove godine domaćin najdugovječnijeg književnog festivala posvećenog kratkoj priči. Već dvadeset i tri godine Festival europske kratke priče (FEKP) dovodi najuzbudljivija književna imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta; organizira čitanja, tribine, razgovore i povezuje kratku priču s drugim umjetničkim izražajima, a sve to održava u opuštenoj atmosferi i ponekad u otkačenom ambijentu.

Tema je ovogodišnjeg izdanja FEKP-a Novi vjetrovi, a kroz tu krovnu temu i u razgovorima s piscima propitivat će se odnos modernosti i tradicije, istražiti odakle dolazi osjećaj da se svijet, unatoč tome što bi trebao napredovati, neprestano vraća u prošlost, na teme i izazove koji su se odavno smatrali zaključenima.

Najznačajniji domaći i europski kratkopričaši u Zadru nam se predstavljaju u petak 7. i subotu 8. lipnja. Želite li uživati u vrhunskoj književnosti ili jednostavno biti dio jedinstvene neformalne priče Festivala europske kratke priče, svakako nam se pridružite na programima na Sveučilištu u Zadru i u Kazalištu lutaka Zadar.

Više saznajte na stranicama društvenih mreža festivala: na  Facebooku i Instagramu te na službenoj web-stranici https://europeanshortstory.org/

Program Zadar: https://europeanshortstory.org/program-2024/zadar/

Vidimo se na FEKP-u!