Odjel za anglistiku

Iadera Horror Hub- 26. i 27. listopada

Iadera Horror Hub- 26. i 27. listopada

Iadera Horror Hub je novi projekt nastavnika/ca i studenata/ica Odjela za anglistiku posvećen analizi žanra horora putem stvaranja inovativne platforme usmjerene prema akademski i ne-akademski orijentiranim ljubiteljima ovog uzbudljivog žanra.

 

Ove godine projekt započinje dvodnevnom manifestacijom, 26. i 27.listopada, koja će okupiti istomišljenike, istraživače i zaljubljenike u horor, pružajući im priliku za dubinsko razmatranje različitih aspekata ovog žanra, kao što su povijest, estetika, psihologija straha, ali i mnogih drugih zanimljivih segmenata. Manifestacija će uključivati predavanja, projekcije, edukativne igre i razgovore s priznatim stručnjacima. Posjetitelji će moći razmjenjivati ideje i iskustva te dublje razumjeti što horor žanr čini tako privlačnim i moćnim.

 

Osim dvodnevne manifestacije, Iadera Horror Hub planira provoditi niz drugih projekata tijekom ove i iduće godine, uključujući online edukativne resurse, izložbe, književne i filmske natječaje te interaktivne horor doživljaje.

Više o samom projektu možete pronaći na facebook stranici https://www.facebook.com/iaderahorrorhub/ i instagram stranici https://www.instagram.com/iaderahorrorhub/

Program:

26. 10. (Dvorana 143, Stari kampus)

17.30h početak edukativne igre Horror Treasure Hunt

19h     Zlatko Bukač „Gamifikacija užasa“

 

27.10. (Novi studentski dom-dnevni boravak)

19h    Okrugli stol- Horor i cenzura (sudjeluju: Mario Vrbančić, Marko Vučetić, Ivica Perinović i Marko Lukić)